Raceklasses

Juniorklasse

Deze klasse is voor velen het begin geweest van een succesvolle carriere in de autospeedway. De rijders kunnen al op hun elfde jaar in deze klasse beginnen, en mogen in het jaar dat zij zestien worden het lopende seizoen afmaken mits zij tijdens de openingswedstrijd nog vijftien zijn. Er wordt gereden met serieproductie auto’s die ouder zijn dan vijf jaar en die officieel door een importeur in Nederland zijn geleverd. Niet toegestaan zijn auto’s met meer dan 4 cylinders, (semi-) automatische transmissie’s, turbo’s, vierwielaandrijving en sperdifferentieel.

De auto’s dienen geheel standaard en compleet te blijven, uitgezonderd het glas, de bekleding en overige onderdelen die gevaarlijk kunnen zijn voor de coureur en/of omstanders. Er zijn alleen auto’s toegestaan met motoren die niet meer dan 1049cc hebben en maximaal 4 kleppen per cylinder.

Iedere wijziging van de wielophanging, stuurinrichting, reminrichting die niet overeenkomt met de originele staat en/of maatvoering is niet toegestaan tenzij dit apart staat beschreven in het reglement, oftewel, als het niet beschreven staat mag het niet.

Het reglement vindt je hier 


Midland Rookie Rods

Deze klasse is gestart in het seizoen 2014  en is bedoeld als doorstroomklasse voor de jeugd die nog niet op de buitenbaan wil rijden maar ook niet in een contactklasse op de binnenbaan deel wil nemen.

De klasse is uiteraard niet alleen bedoeld voor deze jeugdige coureurs maar ook voor de oudere rijder die op een goedkope manier aan de sport wil deelnemen. De auto’s die worden toegelaten moeten volledig standaard zijn, waarbij alleen de veren bewerkt mogen worden om de auto iets lager te kunnen leggen, echter moet de minimale bodemspeling 15 centimeter blijven.

Verder gaat het om auto’s die, volgens de kentekengegevens niet lichter zijn dan 700 KG en zwaarder dan 1050 KG en de motoren hebben een inhoud van 1300cc tot 1600cc waarbij het max. vermogen volgens fabrieksopgave en te controleren kentekengegevens niet boven de 96KW uit mag komen.

Het reglement vindt je hier 


BMW 325i Klasse

De BMW klasse rijdt op de lane baan van het Midland Circuit tijdens de wedstrijden van NOV Autospeedway Lelystad . De klasse rijdt ook op het circuit van Ter Apel.

Een echte merkencup binnen de Autospeedway sport met veel spektakel dankzij de 200pk in het vooronder welke via de achterwielen op het asfalt gebracht worden.

Alleen BMW 325i, model E36 –  4 deurs en coupe toegestaan, met motorcode M50B25 (zonder vanos), bouwjaar 12-1990 t/m 12-1995. Verplicht bandenmerk voorgeschreven. Deze klasse is de eerste merkencup die zijn intrede doet bij het ovalracen. Door het strakke reglement en allemaal gelijke auto’s worden de kosten beheersbaar gehouden en bepalen de kwaliteiten van de coureur voornamelijk de strijd.

Het reglement vindt je Hier 


Midland Hot-Rods

Dit is een klasse voor de techneuten voor wie de National Hot-Rods (nog) een stapje te hoog is. Het grote verschil is dat er geen spaceframes gebruikt mogen worden en dat er een originele carrosserie gebruikt moet worden waarvan het model ouder dan vijf jaar en ook weer officieel door een importeur geleverd moet zijn. De originele bevestigingspunten van de ophanging moeten gebruikt worden, maar er mogen aanpassingen gedaan worden om extra trekstangen en/of stabilisatoren te bevestigen.

Plaatwerk zoals motorkappen, deuren en dergelijke mogen vervangen worden door lichter materiaal, zolang de vorm maar gelijk blijft aan het origineel. De auto’s moeten minimaal 650kg wegen en de gebruikte band is de Yokohama AO21 R . Motorpreparatie is vrij en de gebruikte motor hoeft niet van hetzelfde merk te zijn als die van de gebruikte auto, echter mag de inhoud niet boven de 2040cc uitkomen.

Het reglement vindt je hier


Stockcar Formule 2

Eén van de populairste klassen die er te vinden is op de diverse speedway-circuits. Een klasse waarin er voor positieverbetering geduwd mag worden in de bochten en waar het reglement erg strak in elkaar zit, waardoor vaak niet te voorspellen is wie er wint. De auto’s zijn ook puur voor speedwaydoeleinden gebouwd waarbij het uitgangspunt is dat motor en bak in één lijn liggen op de hartlijn van de auto.

De auto’s zijn altijd achterwiel aangedreven en de bestuurder zit achter de motor in het midden van de lengte-as, dus bijna op de achteras. Veelal wordt er gereden met de oude, maar vertrouwde 2.0L Ford Pinto motor.  Ook ligt het minimale en maximale gewicht van de te gebruiken auto niet ver uit elkaar. Om hier het complete technisch reglement te beschrijven is ondoenlijk en aangezien dit gebaseerd is op het Brisca-F2 rulebook kunt u ook terecht op de website www.briscaf2.com .

Aanvullingen vindt je hier


Stockcar Formule 1

De koningsklasse van de autospeedway. Deze auto’s zien er uit als een grotere versie van de Stockcar-F2’s en zijn dat in zekere zin ook. Ze zijn twee keer zo zwaar, namelijk minstens 1350kg en hebben drie tot vier keer zoveel vermogen onder de motorkap. Veelal wordt er gebruik gemaakt van Amerikaanse acht-cylinders die opgevoerd zijn tot 800PK. Ook van deze klasse ligt de bakermat in Engeland en kunt u veel informatie vinden op de website van de Brisca, www.brisca.com.

Het technisch reglement is te downloaden op de site van de BVSR, de belangenvereniging van deze klasse; www.bvsr.nl

Voor overige info kunt u een mail sturen naar info@bvsr.nl


BRISCA Micro F2 Stockcars
Vanaf seizoen 2017 rijden de Microf F2 op Lelystad
In samenspraak met BRISCA hebben we micro’s aangeschaft waar er reeds diversen van verkocht zijn.
Deze low budget klasse heeft verzegelde, identieke, motoren, en een duidelijk regelement. Gelijkheid is de rode draad!
Voor geïnteressereden hebben wij een Micro F2 beschikbaar om een proefrit te maken, indien gewenst graag contact met ons opnemen !
De klasse is voor kids 7-11 jaar.
Het technisch regelement  vind je hier:
De actuele prijslijst van Micro f2 onderdelen vind je hier
We beschikken reeds over een behoorlijk assortiment reserve onderdelen, neem desgewenst contact met ons op.
Er is ook een facebookpagina voor de Micro F2 op Lelystad
Meer info via nov@autospeedway.org


Continental Stockrods
In 2019 starten we in samenspraak met Spedeworth UK de Continental stockrods. Deze non contact klasse gaat rijden volgens het Engelse reglement 

Er wordt in de UK ook gereden met “Orci Stockrods”, die op een aantal punten verschillen , deze vindt je hier:  Verschillen

Actuele berichten en advertenties worden veelal geplaatste op de Continental Stockrods Facebookpagina


F3 Stockcars:

Voor de F3 vind je de regelementen op de NAB site


Klassen welke niet alle westrijden aanwezig zijn:

-National Hotrods (NHRRG) regelement
-European Late models (ELMSregelementen
-2 litre Hotrods 2 ltr Hotrods.regelementen
– Formule Toyota regelementen

-Stockcar F2 junioren ( technisch regelement identiek aan Brisca F2)

Wilt u ook een keer met uw raceklasse een dag als gastklasse meedoen neem dan contact op via nov@autospeedway.org

(Visited 26.009 times, 1 visits today)